Δε γινόταν να μην πάρω θέση σε αυτήν τη φράση ή κίνημα ή ενέργεια ή τάση, πείτε την όπως θέλετε….

Σίγουρα δεν πρέπει να κατακρίνουμε κάποιον για την εμφάνιση του, για τα κιλά του, το υπερβολικό βάρος /παχυσαρκία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι ,συνήθως ψυχολογικοί ,οι οποίοι σε ωθούν στην αύξηση κιλών.Στην ουσία εμείς βλέπουμε το αποτέλεσμα και είμαστε αυστηροί κριτές και εννοείται καταδικάζω αυτή τη στάση των ανθρώπων…

Ωστόσο δεν μπορώ να δεχτώ ότι η παχυσαρκία δεν πρέπει να μας ανησυχεί και το γεγονός ότι έχουμε πολλά κιλά λίπους να μην αποτελεί παράγοντα προβληματισμού…Δε γίνεται να νιώθεις ωραία με αυτό,είναι λάθος και μάλιστα σοβαρό.

👉ΔΙΑΦΩΝΩ κάθετα.Είναι θέμα υγείας αρχικά και έπειτα εμφάνισης.Δεν μπορείς να προωθείς την παχυσαρκία ως κάτι νορμάλ.Όχι δεν είναι νορμάλ το περιττό λίπος και τα υπερβολικά κιλά.Όχι δεν πρέπει να είναι κάποιος χαλαρός με αυτήν την κατάσταση ,αλλά αντιθέτως να προσπαθεί να έρθει σε λογικά πλαίσια.

Μέτρο για τα πάντα.Δε χρειάζεται να γίνεις με κοιλιακούς και τέλεια πόδια ,αλλά όχι και να είσαι 100+ κιλά και να μην σε προβληματίζει.Δεν έχει υγεία το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου….Ένα τέτοιο άτομο μεθαύριο θα μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία και εσύ που δεν το προβλημάτισες σίγουρα δεν του έκανες καλό.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κατακρίνει έναν άνθρωπο για τα κιλά του ,αλλά και από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ μία τέτοια κατάσταση ως φυσιολογική….

✔️Το σωστό είναι να συμβουλέψεις και να παρακινήσεις ένα τέτοιο άτομο για αλλαγή και όχι να το κάνεις να νιώθει ωραία με το επικίνδυνο βάρος του.

Με κουράζει το marketing πολλές φορές και οι δήθεν αντιρατσιστικές ενέργειες.

✅ Βοηθάμε τον συνάνθρωπο μας ,δεν επικροτούμε μία άσχημη κατάσταση για να νιώσει καλύτερα .Αν είναι δυνατόν…

Ένας που θα μιλήσει σε ένα παχύσαρκο άτομο άσχημα για τα κιλά του ασφαλώς και είναι αδικαιολόγητος,ωστόσο δίνω την ίδια βαρύτητα σε κάποιον που απομυθοποιεί τη συγκεκριμένη κατάσταση…

✅Η σωστή στάση είναι η βοήθεια και η αλλαγή .Όχι η υποτυπώδης υποστήριξη που θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές ,σοβαρές συνέπειες στο άτομο με τα παραπανίσια κιλά…