Όταν τα πρότυπα του Αμερικάνικου Star System “καίνε” τον απλό κόσμο του γυμναστηρίου.
Διάβαζα τις προάλλες για το νέο φαινόμενο που ξεκίνησε από την Αμερική και έφτασε φυσικά και σε εμάς με αλματώδη ρυθμό, την bigorexia. Μια διαταραχή που αναφέρεται στα ελληνικά ως μυική δυσμορφία ή αντίστροφη ανορεξία.
Όλο και περισσότεροι προσπαθούν να χτίσουν σώματα υπέρ-ήρωα προκειμένου να βιώσουν (έστω και ως ψευδαίσθηση) την αποδοχή σε μικρά η μεγαλύτερα κοινωνικά σύνολα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ξοδεύουν άπειρες ώρες κάνοντας βάρη, να ακολουθούν παρά πολύ αυστηρούς κανόνες στη διατροφή τους, καταφεύγοντας σε λίτρα συμπληρωμάτων ή ακόμη και παράνομων αναβολικών ουσιών.
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι όσο και να προσπαθούν να πλησιάσουν το πρότυπο τους, αυτό μοιάζει όλο και να απομακρύνεται.
⚠️ Συχνά μάλιστα, καραδοκεί η κατάθλιψη ή ακόμα και αυτοκτονικές τάσεις.
💪 Οκ, κι εμένα μου αρέσει ο The rock, αλλά γνωρίζω ότι η εικόνα του δε μπορεί να γίνει η εικόνα μου.
🙏 Θέλω λοιπόν να κάνω έκκληση κυρίως στα νέα παιδιά, να γνωρίζουν ότι όλα στη ζωή μας θέλουν ΜΕΤΡΟ.
Πολλές φορές αυτά που βλέπουμε στην οθόνη μας ή στις φωτογραφίσεις σε αφίσες, ΔΕΝ είναι πραγματικά ή δεν είναι φυσικά αποτελέσματα.
😃 Ακολουθήστε έναν υγιή τρόπο ζωής, με άσκηση και σωστή διατροφή και όχι τους fit-fluencers που βασίζουν στην υπερβολή και τη ματαιοδοξία τα follows και τα likes τους!!
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν!!! Ο καθένας είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ!