Όταν κάνουμε μια προσπάθεια για να αλλάξουμε το σώμα μας ,συνήθως βάζουμε ένα χρονικό περιθώριο.Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα λάθη,ωστόσο είναι εμφανές ότι το γρήγορο απασχολεί τον περισσότερο κόσμο.

Ειδικά στη χώρα μας έχουμε μια εμμονή με το γρήγορο αποτέλεσμα,ενώ στην ουσία γνωρίζουμε τη δυσκολία και την υπομονή που χρειάζονται τέτοιες προσπάθειες.

Τόσα χρόνια στο χώρο έχω 2 κατηγορίες ασκουμένων. Η πρώτη κατηγορία που πάει για το γρήγορο αποτέλεσμα των 2-3 μηνών και η δεύτερη κατηγορία που απλά εκτελεί για να πετύχει ένα σωστό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια μετά από μεγάλη προσπάθεια ο κόσμος βάζει μακροχρόνιους στόχους.

❓Πώς γίνεται όμως και τα άτομα που μου έρχονται χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία έχουν καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα από εκείνους που βιάζονται;
Τα 3μηνα αποτελέσματα που ανεβάζω συνήθως είναι από άτομα που δεν τους ενδιάφερε το άμεσο αποτέλεσμα.Ή μάλλον δεν είχαν εμμονή με το χρόνο,γιατί σίγουρα όλοι θέλουμε να βλέπουμε άμεσες διαφορές,πρωτίστως για ψυχολογικούς λόγους.

Μα δε γίνεται να κοιτάζεις κάθε μέρα τον καθρέφτη και τη ζυγαριά με το άγχος αν έχει φύγει πόντος ή αν έπεσαν τα κιλά.Το σώμα και ο οργανισμός δε λειτουργεί όπως εσύ πιστεύεις.

Σε μια αλλαγή σώματος έχει τεράστια σημασία
✔️το παρελθόν του ασκούμενου
✔️η λειτουργία των μηχανισμών του
✔️η έκκριση ορμονών του

Στην ουσία όταν κάποιος έρχεται σε εμένα θα πρέπει να ακολουθήσει κατά γράμμα τη διαδικασία.Αν το κάνει θα δει 100% αποτέλεσμα.Όσο λιγότερο τυπικός είσαι με τη διαδικασία ,τόσο λιγότερο το αποτέλεσμα.Είναι τόσο απλό πραγματικά.Σίγουρα υπάρχουν και οι περιπτώσεις που λόγω επαγγελμάτος πχ μοντέλο,ηθοποιός ,αθλητής μπορεί ανά διαστήματα να επιθυμούν άμεσο αποτέλεσμα.Εκεί είναι εντελώς διαφορετική και η διαδικασία

Συμπερασματικά σε μία τέτοια δύσκολη διαδικασία ,όπως είναι αυτή της αλλαγής σώματος ,θα πρέπει να έχεις προγραμματισμό, πίστη, υπομονή και σίγουρα να θυσιάσεις ευχάριστα πράγματα από τη ρουτίνα σου.Όταν μπεις στο τρυπάκι ,θα έχεις νέα ρουτίνα και το αποτέλεσμα θα σε κρατάει ζωντανό στην προσπάθεια σου.

👍Το αποτέλεσμα ,όχι το χάσιμο κιλών.Το χάσιμο κιλών είναι στόχος μόνο του απλού ημιμαθή κόσμου ,που τελικά περισσότερο καταστροφή και χάσιμο χρόνου είναι ,παρά πρόοδος.

📌Χαμογέλα με τη διαδικασία ,διότι πλέον τρέφεσαι σωστά και γυμνάζεσαι συστηματικά.Θα ανταμειφθείς σύμφωνα με την προσπάθεια που καταβάλεις,συγκριτικά πάντα με την προσπάθεια που απαιτείται για τη δική σου περίπτωση.

(πηγή φωτογραφίας: The Independent)