Στη γυμναστική και συγκεκριμένα στη σωματική διάπλαση υπάρχει μία πολύ λεπτή κλωστή ανάμεσα στο σωστό αποτελέσμα και στο υποκειμενικό.

Θα σας δώσω ένα πάρα πολύ ωραίο παράδειγμα:
Έστω ότι έχετε μετρήσει τους πόντους της κοιλιάς σας.Και ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής ή και τα 2 και χάσετε 4 πόντους.Δεν έχετε αποτέλεσμα;Χάσατε 4 πόντους.Μάλιστα…..
Αν χάνοντας πόντους χάσατε και 5-7 μυϊκά κιλά,γνωρίζετε τι καταστροφή έχετε κάνει στο σώμα σας;Αν χάνεις παράλληλα με το λίπος και μυϊκά κιλά ο μεταβολισμός σου θα πέσει πολύ,θα διαταράξεις τις ορμόνες σου και θα καταστρέψεις τους μηχανισμούς σου.Και το αποτέλεσμα θα είναι να ξαναπάρεις τα κιλά που είχες χάσει ίσως και περισσότερα ή να τρως σαν μυρμήγκι για να μην τα ξαναπάρεις διαλύοντας περισσότερο τον οργανισμό σου.

Όλη η ουσία είναι στη μυικότητα.Σας το φωνάζω αλλά με τόση παραπληροφόρηση δεν μπορείτε να το καταλάβετε.

Κάνετε ζέσταμα 20-30 λεπτά πριν τα βάρη,καίτε το ελάχιστο γλυκογόνο που έχετε και μπαίνετε στην προπόνηση άδειοι από υδατάνθρακα ,αν είναι δυνατόν…Το σώμα ψάχνει να βρει καύσιμο,διασπάει τις πρωτεΐνες από τους μύες και δημιουργείτε υπέρ καταβολισμό. Και δε φτάνει μόνο αυτό.Τελειώνετε ένα κουραστικό πρόγραμμα ,μερικοί/κές συνεχίζετε αερόβιο κάνα 20 λεπτο και μεταπροπονητικά πίνετε σκόνη σε πρωτεΐνη χωρίς υδατάνθρακα.Το σώμα πάλι ψάχνει να βρει υδατάνθρακα για κάλυψη γλυκογόνου και διασπά την πρωτείνη που ήπιατε την οποία τη θέλετε υποτίθεται για τους μύες ,αλλά το σώμα τη χρησιμοποιεί για καύσιμο στη θέση του υδατάνθρακα

Το αποτέλεσμα;
Κάνετε καταβολισμό και παίρνετε τις πρωτεΐνες από τους μύες και ταυτόχρονα δεν κάνετε αναπλήρωση του γλυκογόνου με υδατάνθρακα ,με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείτε τις πρωτεΐνες για δόμηση αλλά για ενεργειακές δαπάνες.
Και το χειρότερο.Δημιουργείτε μια συμπεριφορά στο σώμα σας και τον οργανισμός σας να συνηθίσει να χρησιμοποιεί πρωτείνες για καύση και όχι υδατάνθρακες που είναι το σωστό.

Έχετε διαλύσει όλα τα συστήματα σας,εκτός από μερικούς τυχερούς που ενώ τα κάνουν ,έχουν γερούς οργανισμούς, αλλά κάποια στιγμή δεν θα αντέξουν και αυτοί.

Κακοποίηση του σώματος λέγεται αυτό και πραγματικά έχω αναλάβει άπειρες τέτοιες περιπτώσεις.

Πόσο θα συνεχιστεί σε αυτή τη χώρα εδώ αυτή η κακοποίηση σωμάτων και οργανισμών; Δε σκέφτεστε λιγάκι την υγεία σας; Τρώτε σαν πουλιά, σαλάτα και κοτόπουλο ,χωρίς υδατάνθρακες, μια ζωή σε στερήσεις για να μη δείτε τη ζυγαριά να ανεβαίνει.Δε βαρεθήκατε να γυμνάζεστε και να είστε ίδιοι τόσα χρόνια;

Κάνετε δίαιτες, νομίζετε ότι γραμμώνετε, μετά ξανά παίρνετε κιλά ,μετά πάλι δίαιτες…Το ίδιο σώμα έχετε απλά βγάζετε και βάζετε το νερό. Και το χειρότερο χάνετε και μυικότητα….

Αυτό δε λέγεται εκγύμναση, ούτε διατροφή, αλλά καταστροφή…