Γνωρίζετε τη διαδικασία που αλλάζει ένα σώμα ή παιδεύεστε άδικα;

Σίγουρα από εκεί που κάθεσαι στο σπίτι σου αν ακολουθήσεις υγιεινή διατροφή και αρχίσεις να γυμνάζεσαι με κάποιο τρόπο θα βελτιωθείς.

Είναι σημαντικό όμως να καταλάβει ο κόσμος πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα .Θα σας συμβούλευα όσους γυμνάζεστε ή επιθυμείτε μία αλλαγή στο σώμα σας να διαβάσετε και λιγάκι για το ανθρώπινο σώμα,μόνο κέρδος θα έχετε και επιπλέον θα αποκτήσετε καλύτερη αντίληψη.

Ο κόσμος έχει άγνοια πως αλλάζει ένα σώμα ,ακόμη και ειδικοί στο χώρο δε γνωρίζουν τη μυική υπερτροφία,το μηχανισμό καύσης λίπους κτλ.Αν δεν έχεις γνώση της διαδικασίας δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και ποια είναι η σωστή διαδικασία για να αλλάξεις το σώμα σου.Θα κάνεις ότι σου πασάρουν και θα εντυπωσιάζεσαι πολύ εύκολα με ότι σου παρουσιάζουν ιδανικό.

👉Θέλω ο ασκούμενος μου να ενημερώνεται ,να ψάχνεται, να με κρίνει .

✔️Θα περιγράψω όσο πιο κατανοητά και απλά γίνεται τη διαδικασία που αλλάζει ένα σώμα με τη μέθοδο της επαγωγής…

❓Τι σημαίνει θέλω να αλλάξω το σώμα μου;

Σημαίνει ότι επιθυμώ να χάσω το περιττό λίπος,να αυξήσω τη μυικότητα μου.Το κάνω για την καλύτερη εμφάνιση μου ,αλλά και για τη στήριξη του σκελετού μου,τη βελτίωση της καρδιοαναπνευστική μου αντοχής,της δύναμης κτλ.

📌Θα ξεκινήσω από τη μείωση του λίπους που σχετίζεται και με τους υπόλοιπους στόχους.
Για να μειωθεί το λίπος σημαίνει ότι πρέπει να λειτουργεί καλά ο μηχανισμός καύσης λίπους και το σώμα μου να κάνει περισσότερες καύσεις.Περισσότερες καύσεις σημαίνει αύξηση του μεταβολισμού.
❓Πώς αυξάνεται ο μεταβολισμός;
Με την επιπλέον μυικότητα και τα συχνά γεύματα.
Επιπλέον μυικότητα σημαίνει αύξηση του μεγέθους των μυικών ινών.Ο μυς είναι το καλαμάκι και το σώμα σας το ποτήρι.Θέλουμε να μεγαλώσει το καλαμάκι και να μικρύνει το ποτήρι.Μη νομίζετε ότι αυτό που βλέπετε είναι μυικότητα,ειδικά εσείς οι γυναίκες .Το περισσότερο είναι λίπος.

Συμπερασματικά πρέπει να κάνετε ένα είδος εκγύμνασης που να σας αυξάνει τη μυικότητα.Νομίζω ειναι εύκολα ως εδώ.

❓Πώς όμως ανεβάζουμε τη μυικότητα;
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να δώσουμε αρχικά στο μυ μεγαλύτερο ερέθισμα για βελτίωση και συγκεκριμένα να χτυπήσουμε τις μυικές ίνες ταχείας συστολής ,οι οποίες μεγαλώνουν περισσότερο από εκείνες της βραδείας.Αυτό ορίζεται βάσει ερευνών από τις επαναλήψεις σε μία άσκηση ,αν εκτελείται με σωστή τεχνική για στόχευση στο μυ.
Το σώμα θα φτιάξει τους μηχανισμούς και το μεγέθος του μυ,προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει στη νέα αντίσταση.Είναι φανταστική μηχανή το ανθρώπινο σώμα.Προσαρμόζεται στις συνθήκες και δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον κάθε φορά.

Εδώ όμως πρέπει να βάλετε και εσείς το χεράκι σας.Η διατροφή,ο ύπνος και καλή ψυχολογία θα συμβάλουν στην αποκατάσταση των χτυπημένων μυικών ινών για να αναπτυχθούν.Η ανάπτυξη αυτή θα φέρει της αύξηση του μυ,του μεταβολισμού και κατ´επέκταση των καύσεων.

Μετά από αυτήν την ανάλυση καταλήγουμε σε ένα είδος εκγύμνασης που ζητά καλή στόχευση σε όλους τους μύες του σώματος.

▶️Η εκγύμναση με βάρη ,είναι ο βασιλιάς και αυτό δε θα αλλάξει ούτε σε 1000 χρόνια.Η καλύτερη μυική στόχευση γίνεται με ένα άπειρο ασκησιολόγιο με βάρη που πρέπει να τοποθετηθεί κατάλληλα αναλόγως την περίπτωση ασκούμενου.
Και αυτή είναι μόνο η αρχή.Η εκτέλεση του προπονητικού πλάνου παίζει τεράστια σημασία.Πόσα κιλά θα βάλουμε,τι ρυθμό θα έχουμε,τι τεχνική,πόσα σετ θα κάνουμε ,πόσο διάλειμμα σε κάθε σετ.

✔️Μα πηγαίνω γυμναστήριο και δε βλέπω διαφορά.Δε βλέπεις γιατί είναι λάθος το προπονητικό και διατροφικό σου πλάνο.

Το απλό είναι και το πιο δύσκολο και θέλει άπειρο διάβασμα …Αν ψάχνετε τα δήθεν εξειδικευμένα αξεσουάρ γυμναστικής και τις εντυπωσιακές ασκήσεις που ποντάρουν στην ημιμάθεια του απλού κόσμου ότι θα αλλάξει το σώμα του,είστε σε εντελώς λάθος δρόμο.

Πιστέψτε με θα με βόλευε πολύ να κάνω εκγύμναση με ένα απλό αξεσουάρ από το να κάθομαι να διαβάζω με τις ώρες για αυτό το αντικείμενο,να σχεδιάζω προγράμματα και να συνδυάζω εκγύμναση και διατροφή.

Αν βελτιώσετε τη γνώση σας ,θα αλλάξετε και το σώμα σας.

(πηγή φωτογραφίας: Elite Readers)