Οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν τις Ενδορφίνες ως τις ορμόνες της ευτυχίας.
👉Την περίοδο που διανύουμε, θα έλεγα ότι είναι το απόλυτο αντίδοτο κατά της κατάθλιψης…
📊 Στην καραντίνα, όπως δείχνουν οι μελέτες, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα τα ποσοστά κατάθλιψης, στρες και αυτοκτονικών σκέψεων.
😁 Πάμε λοιπόν, να κάνουμε τον οργανισμό μας να αντιστρέψει την κατάσταση! Ναι, παράγοντας ενδορφίνες!
Οι ενδορφίνες είναι μικρές ομάδες πρωτεϊνών που παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και διοχετεύονται στην κυκλοφορία του αίματος.
🤩Πώς λοιπόν θα τις ενεργοποιήσουμε προκειμένου να απολαύσουμε οι ίδιοι τα οφέλη;
✅ Οι ενδορφίνες παράγονται κάθε φορά που ασχολείται κανείς με μία δραστηριότητα η οποία του είναι ευχάριστη ή ακόμη και με το να σκεφτεί ή να θυμηθεί μια ευχάριστη εμπειρία. Συνεπώς, η άσκηση και το γέλιο είναι τα κύρια συστατικά της συνταγής! Οι ενδορφίνες ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, συμβάλλουν στην καλή διάθεση και εξουδετερώνουν τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, από την οποία προκαλείται το στρες. Παράλληλα, λειτουργούν και ως φυσικά παυσίπονα του οργανισμού, ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.
🌅 Σήμερα επέλεξα να κάνω άσκηση δίπλα στην παραλία, την αγαπημένη μου ώρα.
🙃 Σίγουρα έχετε κι εσείς κοντά σας τη θάλασσα ή το βουνό, ένα άλσος ή ακόμη και μία διαδρομή που κάτι όμορφο σας θυμίζει για να την διανύσετε!
Όλα αυτά θα μας κρατήσουν έξω από τους 4 τοίχους, όση ώρα χρειάζεται, για να νιώσουμε καλύτερα και να παλέψουμε ενάντια στο αρνητικό κλίμα που θέλει να μας επιβάλει ο covid-19!