Σίγουρα δε φταίνε οι χιλιάδες ασκούμενοι παγκοσμίως, όταν οι ίδιοι οι ειδικοί κοιτάνε πως θα χάσουνε κιλά στον άμεσα ενδιαφερόμενο. Είναι δυστυχώς επιδημία που κυρίως οφείλεται στην έλλειψη γνώσης ή ακόμη χειρότερα στην ημιμάθεια.

Στο 2019 και όμως διαβάζω άρθρα να μιλάνε για θερμιδικό έλλειμα. Είσαι 80 κιλά, καις 2000 θερμίδες, τρώγε 1.700 και θα πέσει η ζυγαριά. Δε χάνεις ,πάμε στις 1200.Δε χάνεις πάμε στις 800.Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ημιμαθής προσέγγιση από αυτήν.

Καταρχάς το σώμα δεν καίει τις ίδιες θερμίδες κάθε μέρα. Διότι πολύ απλά δεν κάνετε τις ίδιες δραστηριότητες καθημερινά και οι εκκρίσεις ορμονών σας δεν είναι ίδιες. Το γεγονός ότι έχεις 22 μυϊκά κιλά επάνω σου και 20% ποσοστό λίπους ,δε σημαίνει ότι καις τις ίδιες θερμίδες κάθε μέρα. Επιπλέον δεν αξιοποιούνται και οι ίδιες θερμίδες καθημερινά. Συγκεκριμένα δε γίνεται ίδια απορρόφηση συστατικών.

Το σώμα μας έχει μνήμη και για τα καλά και για τα άσχημα. Δε σας φαίνεται περίεργο που ζυγίζεστε πολλές φορές και η ζυγαριά για καιρό γράφει το ίδιο; Για εκείνη την περίοδο ο οργανισμός θέλει εκείνα τα κιλά και αυτό έχει να κάνει με τον υποθάλαμο και το νερό που θα κρατήσει το σώμα.

Στην ουσία όσο και να χτίζετε μυικό ιστό και να χάνετε λίπος το σώμα θέλει να είναι στα 80 κιλά.Και εσείς τρελένεστε που δεν πέφτει η ζυγαριά. Ασφαλώς σε αυτά τα κιλά ,ειδικά σε μια γυναίκα ,θέλουμε μείωση ,αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να πέσετε στις 800 θερμίδες για να δείτε τη μείωση.

Λειτουργείτε λανθασμένα. Αντί να ανεβάσετε το μεταβολισμό σας, χτίζοντας μυικότητα,κατεβάζετε τις θερμίδες χάνοντας μυικότητα,για να πάρετε την ευχαρίστηση του μειωμένου βάρους στη ζυγαριά.Καταστρέφετε τα συστημάτα, αλλά,θεοποιείτε το διατροφολόγο σας ή το γυμναστή σας που σας κατέβασε σε κιλά.Συγχαρητήρια,μόλις καταστρέψατε ακόμη περισσότερο τον οργανισμό σας και ρίξατε τον ήδη μειωμένο μεταβολισμό σας επειδή έχετε εμμονή με τη ζυγαριά ,εσείς και ο ειδικός σας.

Αν θέλετε υγεία και σοβαρό αποτέλεσμα πρέπει να ακουλουθήσετε τη διαδικασία της μυικής υπερτροφίας.Γυμναστική +διατροφή,εξατομικευμένη ,με σκοπό το χτίσιμο μυών.

✖️Μέχρι τότε θα κάνετε κύκλους και θα σκοτώνετε τα συστήματα του οργανισμού σας,μέχρι να μου στείλετε μήνυμα ότι τελικά έχετε κολλήσει και ψάχνετε σωτηρία.

Γνωρίζω ότι θέλετε το γρήγορο και εύκολο δρόμο,κετογονικές δίαιτες,χάπια,χειρουργεία .Θέλετε αμεσότητα.Για αυτό και υπάρχουν ακόμη αυτές οι διαφημίσεις και ένα marketing που λειτουργεί εξαιτίας αυτής της άγνοιας,αλλά και ανυπομονησίας.

👍Τα κιλά θα πέσουν επειδή ο μηχανισμός καύσης λίπους σας λειτουργεί σωστά, όχι επειδή εσείς τρέφεστε με 500-700 θερμίδες.Πότε θα λειτουργήσει σωστά;Αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα χτίζετε το νέο μυικό ιστό και τι βλάβες έχετε προκαλέσει στα συστήματα σας από δίαιτες,κακή διατροφή, άγχος κτλ.

👉Η αλλαγή ενός σώματος, σωστά και με υγεία, προϋποθέτει ένα άτομο αποφασισμένο, με υπομονή, προγραμματισμό και διάρκεια, καταβάλλοντας προσπάθεια και κάνοντας ότι θυσία χρειαστεί προκειμένου να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.