ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ PERSONAL TRAINING

Το personal training αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη παροχή στο χώρο του fitness, με μεγάλη απήχηση τα τελευταία χρόνια λόγω της αποτελεσματικότητας και ασφαλείας που προσφέρει η ανθρώπινη επαφή γυμναστή και ασκούμενου.

PERSONAL TRAINING ΑΤΟΜΙΚΟ

Το personal training ενός ατόμου αποτελεί το ακριβότερο αλλά και καλύτερο είδος εκγύμνασης διότι το πρόγραμμα βγαίνει ακριβώς στα μέτρα και τις ανάγκες του πελάτη. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και υπάρχει συνεργασία 2 ατόμων ( γυμναστη-ασκούμενου) γεγονός που το κάνει πιο εύκολο για την πραγματοποίηση των συνεδρίων και την παρακολούθηση κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

PERSONAL TRAINING 2 ΑΤΟΜΩΝ

Το personal training 2 ατόμων έχει ως θετικό την παρακίνηση του ενός από τον άλλον ασκούμενο καθώς επίσης και έκπτωση στην τιμή μιας και γυμνάζονται 2 άτομα σε 1 ώρα. Στην περίπτωση αυτή ο ένας ασκούμενος μπαίνει στην άσκηση στο διάλειμμα του άλλου.Για την πραγματοποίηση 2 ατόμων ταυτόχρονα πρέπει να κλειστεί ραντεβού και μέσα από συζήτηση να κρίνω αν τα 2 συγκεκριμένα άτομα είναι εφικτό να προπονηθούν μαζι.Το γεγονός διαφορετικών στόχων δεν εμποδίζει το διπλό μάθημα.

Δεν εγκρίνω το personal training 3+ ατόμων γιατί χάνει την έννοια του personal training συν το γεγονός ότι υπάρχει δυσκολία συνεννόησης να έρχονται συνέχεια στο μάθημα 3 ατομα. Μπορει να γίνει εξαίρεση , αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις.

PERSONAL TRAINING ΕΝΟΣ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ

Αυτή είναι ιδιαίτερη κατηγορία διότι η διάταξη των μηχανημάτων πρέπει να βολεύει τη δημιουργία 2 διαφορετικών προγραμμάτων για την πραγματοποίηση σωστού personal training.

PERSONAL TRAINING ΕΤΑΙΡΙΚΟ

Υπάρχουν εταιρίες που έχουν γυμναστηριακό χώρο. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να γίνει προσφορά για personal training σε άτομα της εταιρίας.

Στο PERSONAL TRAINING που κάνω είμαι πάνω από τον πελάτη όλη την ώρα του μαθήματος και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η προσθήκη ενός επιπλέον ατόμου να εμποδίσει την εκγύμναση του ενός. Για το λόγο αυτό θα κρίνω αν μπορεί να πραγματοποιηθεί η προπόνηση με 2 άτομα.