Μου στέλνει κόσμος που είναι πολύ απογοητευμένος και απελπισμένος ότι το σώμα του έχει μπλοκάρει, έχει καταστραφεί, έχει κάνει τα πάντα και δε βλέπει αλλαγές.
👉Έχω ένσταση σε αυτό και παράδειγμα μου είναι τα αποτελέσματα που έχω με πολύ δύσκολους και ταλαιπωρημένους οργανισμούς.
Πάντα με δυσκόλευε ο ίδιος ο άνθρωπος με τον τρόπο σκέψης του και όχι οι δύσκολες στο μάτι σωματικές περιπτώσεις.ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι περιπτώσεις μπορούν να αλλάξουν ,ακόμη και οι πιο δύσκολοι οργανισμοί. Μετά από τόσα χρόνια είμαι πεπεισμένος και σίγουρος 100%.
❓Τι συμβαίνει όμως και δε βλέπετε αλλαγές;
1️⃣Συνήθως, ειδικά οι γυναίκες ,κάνουν αυστηρές δίαιτες .Χάνουν κάποια κιλά ,ρίχνουν το μεταβολισμό και όλα ΚΟΛΛΑΝΕ. Εννοείται πως θα συμβεί αυτό, διότι είναι η 1η άμυνα του οργανισμού. Χάνετε μυικότητα, ρίχνετε το μεταβολισμό ,μπλοκάρετε συστήματα.
2️⃣Άλλη περίπτωση είναι η κακή ψυχολογία. Η κατάσταση που βιώνει το άτομο εκείνη την περίοδο. Η ειρωνεία είναι ότι περιμένετε να αλλάξετε το σώμα σας για να ανέβει η ψυχολογία σας ,ενώ πρώτα πρέπει να αλλάξει η διάθεση σας για να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός και να αρχίσει να καίει λίπος.
3️⃣Μία συνήθης κατηγορία είναι εκείνη της υπερβολικής αλλά λανθασμένης προπόνησης. Πόσα άτομα παλεύουν στα γυμναστήρια με λάθος τεχνικές, λανθασμένη μέθοδο εκγύμνασης .Try hard και try hard.Να γυμνάζεσαι σωστά και επιστημονικά έχει σημασία ,όχι να σκοτώνεσαι….Το γεγονός ότι κάνεις 2 ώρες προπόνηση κάθε μέρα επί 6 φορές την εβδομάδα δε σημαίνει ότι είναι ωφέλιμο .Χρειάζεσαι και ημέρες ξεκούρασης
4️⃣Από την άλλη έχουμε και τα άτομα που με λίγη προπόνηση επιθυμούν αποτελέσματα αθλητών. Να έχετε αντικειμενικά κριτήρια σε αυτό που κάνετε. Πρόσφατα ξεκίνησα 2 νέες συνεργασίες και η προσέγγιση που είχα ήταν η εξής.
¨ πείτε μου ακριβώς τι απαιτείται για να αλλάξω το σώμα μου και θα το κάνω κατά γράμμα ¨
🗒Παίρνοντας το ιστορικό μπορώ να σας πω ακριβώς τι απαιτείται και τι εμπόδια έχουμε .Θα τα βάλουμε κάτω και στο τέλος θα πιάσουμε το στόχο μας….
Μα εννοείται πως ο ασκούμενος θα πάει στα δικά μου μέτρα και τη διαδικασία μου.Η δική του κακή ζωή τον έφερε στην κατάσταση που βρίσκεται …
Ασφαλώς δεν είναι αθλητής. Θα έχω στο μυαλό μου τη μέτρια αποκατάσταση ,επομένως το προπονητικό μου πλάνο θα προσαρμοστεί στη ζωή του,κάτι που δεν ισχύει στους αθλητές ,οι οποίοι προσαρμόζουν τη ζωή τους με βάση την προπόνηση τους.
👉Το πόρισμα…….
ΟΛΑ τα σώματα αλλάζουν. Αρκεί να ακολουθήσεις το σωστό δρόμο για την αλλαγή που επιθυμείς…Θέλει κόπο ,αλλά είναι εφικτό. Είναι στάνταρ η διαδικασία ….
👍Δεν υπάρχει περίπτωση να μου έρθει ένα άτομο αποφασισμένο ,ακόμη και με τον πιο δύσκολο οργανισμό και να μην το αλλάξω. Αρκεί να το θέλει πολύ και να έχει ισορροπία στη σκέψη του….