Ακόμα και πριν να φτιάξω τον δικό μου πλήρως εξοπλισμένο επαγγελματικό χώρο, η φιλοσοφία μου ήταν η ίδια: προσωπική εκγύμναση, αποκλειστικά με ένα άτομο, εξειδικευμένη παρακολούθηση και επαγγελματισμός, για την επίτευξη προόδου και εξέλιξης του ασκούμενου.
Πριν να καταφέρω να φτιάξω ένα χώρο όπως τον ονειρευόμουν, πέρασα κι εγώ από πολυσύχναστα γυμναστήρια, είτε για τις προπονήσεις μου, είτε με κάποια μαθήματα μου. Πράγματι, λόγω και του όγκου των επισκεπτών, παρατηρούσα πως ήταν δύσκολο έως αδύνατον να τηρηθεί η υγιεινή και η καθαριότητα, συχνά υπέφερα από τη δυσοσμία και σπάνια αερίζονταν σωστά οι χώροι.
Όταν έψαχνα να βρω το χώρο που θέλω να εγκατασταθώ, πρώτα κοιτούσα να είναι φωτεινός, ευάερος και άνετος, ακόμα και αν έχω 1 άτομο άνα ώρα, βάσει προγράμματος. Πράγματι λοιπόν, βρήκα αυτό που ήθελα, έβαλα το γούστο μου, τον καλύτερο εξοπλισμό, ατομικά αποδυτήρια και δεν άλλαξα σε τίποτα την νοοτροπία μου. Η καθαριότητα και η υγιεινή είναι εξαρχής προτεραιότητα μου.
Ο λόγος που αναλύω τη φιλοσοφία μου, αν και οι περισσότεροι ήδη τη γνωρίζετε, είναι γιατί τώρα, που είμαστε στην εποχή του κορωναϊού, θα γίνουν συστάσεις και θα ζητήσουν κανόνες για τους χώρους εκγύμνασης, που για χρόνια είναι «φωλιές» μικροβίων. Για να αλλάξει όμως αυτό, θα πρέπει να αλλάξουν η λογική και η ευαισθησία κάποιων ιδιοκτητών, των υπαλλήλων, αλλά και ο πολιτισμός ορισμένων ασκουμένων. Γι’ αυτό, όταν με το καλό επανέλθουμε σ αυτήν την πολυπόθητη κανονικότητα, προσέξτε πού θα πάτε να γυμναστείτε, πώς θα σας φερθούν, αλλά και πώς θα συμπεριφερθείτε..