Η αυξητική ορμόνη(GH) είναι μια ορμόνη πολυπεπτιδίου που θεωρείται ότι έχει τόσο αναβολικές όσο και καταβολικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, η GH δρα ως παράγοντας διαμερισμού για να προκαλέσει μεταβολισμό του λίπους στην κινητοποίηση των τριγλυκεριδίων και να διεγείρει την κυτταρική πρόσληψη και ενσωμάτωση αμινοξέων σε διάφορες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των μυών.
❓Είναι αναβολική ουσία;
Ακούω πολλά άτομα και γυναίκες να κάνουν χορήγηση αυξητικής ορμόνης ,ενώ αυτοί οι μη επιστήμονες που τους τα δίνουν ενημερώνουν ότι δεν είναι τίποτα.Κάθε εξωγενής ορμόνη που χορηγείται χωρίς σοβαρό λόγο ,σταματάει τη δική σας παραγωγή.Για αυτό στην ουσία άτομα που παίρνουν αναβολικά γίνονται εξαρτώμενα από τις ουσίες αυτές,διότι με την παύση τους για αρκετό διάστημα,λόγω της μη παραγωγής ,το σώμα χαλάει και επιστρέφει ίσως και σε χειρότερο στάδιο.
❌Πόσα άτομα έχουν πάθει ζημιά ή έχουν πεθάνει από χορηγήσεις αναβολικών.Είναι δυνατόν στην προσπάθεια αλλαγής ενός σώματος να παίρνετε αναβολικά από τον κάθε ¨μπακάλη¨ και να κινδυνεύετε ;Να κάνετε άσκηση με σωστή διατροφή,γυμναστική και μερικά συμπληρώματα .Ένας κοιλιακός παραπανώ και ειδικά με fake τρόπο δε θα σας ανεβάσει επίπεδο.
❓Γνωρίζετε πόσα χρόνια ένας ενδοκρινολόγος σπουδάζει για όλα αυτά;Και εσείς παίρνετε αναβολικά από τον κάθε τυχάρπαστο που το παίζει ειδικός ,επειδή έχει φτιάξει ένα fake σώμα από αναβολικά;Για σοβαρευτείτε.
ΛΙΓΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…..
👉Η αυξητική ορμόνη εκκρίνεται από τον πρόσθιο αδένα της υπόφυσης και απελευθερώνεται με παλμικό τρόπο, με τις μεγαλύτερες εκκρίσεις (εκτός άσκησης) κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έχουν αναγνωριστεί περισσότερες από 100 μοριακές ισομορφές της GH. Ωστόσο, οι περισσότερες μελέτες για την προπόνηση αντίστασης έχουν επικεντρωθεί αποκλειστικά στην ισομορφή 22-kDa, περιορίζοντας τα συμπεράσματα.
Εκτός από την άσκηση και την επίδραση στο μυϊκό ιστό, η GH συμμετέχει επίσης στη ρύθμιση της ανοσολογικής λειτουργίας, της μοντελοποίησης των οστών και του όγκου των εξωκυτταρικών υγρών. Συνολικά, η GH εμπλέκεται στην προώθηση περισσότερων από 450 ενεργειών σε 84 τύπους κυττάρων .Τρομακτικό…..
Τα επίπεδα αυξητικής ορμόνης αυξάνονται μετά την εκτέλεση διαφόρων τύπων άσκησης .Η αύξηση της GH που προκαλείται από την άσκηση συσχετίστηκε σε μεγάλο βαθμό με το μέγεθος της υπερτροφίας μυϊκών ινών τύπου Ι και τύπου II .Υποτίθεται ότι μια παροδική αύξηση της GH μπορεί να οδηγήσει σε βελτιωμένη αλληλεπίδραση με τους υποδοχείς των μυϊκών κυττάρων, διευκολύνοντας την ανάκτηση των ινών και διεγείροντας μια υπερτροφική απόκριση .Η αυξητική ορμόνη πιστεύεται επίσης ότι εμπλέκεται στην αύξηση ,που προκαλείται από την προπόνηση ,του τοπικά εκφραζόμενου IGF-1 .Όταν συνδυάζεται με έντονη άσκηση, η απελευθέρωση GH σχετίζεται με έντονη ρύθμιση του γονιδίου IGF-1 στους μυς.
Ορισμένοι ερευνητές αμφισβήτησαν εάν η GH έχει, στην πραγματικότητα, σημαντική υπερτροφική επίδραση στο μυϊκό ιστό .Αυτή η άποψη βασίζεται στα αποτελέσματα πολλών μελετών που δεν κατάφεραν να βρουν σημαντικές αυξήσεις στη μυϊκή μάζα όταν χορηγήθηκε GH ως μέρος ενός πρωτοκόλλου προπόνησης αντίστασης .Ωστόσο, αυτά τα πρωτόκολλα δεν αναπαράγουν τις μεγάλες αιχμές στο GH που παρατηρήθηκαν μετά την άσκηση, ούτε πήραν
λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική πορεία της αύξησης της GH σε συνδυασμό με το μυοτραύμα. Επομένως, είναι αδύνατο να εξαχθούν συμπεράσματα από αυτές τις μελέτες σχετικά με το εάν μια απόκριση GH που προκαλείται από άσκηση σχετίζεται με τον αναβολισμό των σκελετικών μυών. Πολλά είναι ακόμη ασαφή σχετικά με τις αναβολικές δράσεις της GH και απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να διευκρινιστεί πλήρως ο ρόλος της στη μυϊκή ανάπτυξη.
☑️Συμπερασματικά οι έρευνες γίνονται μέσα από συγκεκριμένα πρωτόκολλα.Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι τι μπορεί να κάνει η παραπάνω χορήγηση της GH hormone και ειδικά τα άτομα που σχετίζονται με το αγωνιστικό bodybuilding.
Περισσότερη μυική ανάπτυξη ,μεγαλύτερες καύσεις ,καλύτερη ανάρρωση μυών.Η προπόνηση αντιστάσεων ενισχύει τις εκκρίσεις αυξητικής ,αλλά θα σας συμβούλευα να επικεντρωθείτε στον ποιοτικό και διαρκή ύπνο ,εκεί που γίνεται η ανάπλαση του μυϊκού σας συστήματος και το μεγαλύτερο μέρος της μυικής υπερτροφίας σας!!!
✅Υπνος,το καλύτερο ¨συμπλήρωμα ¨.Αποτελεί το 60% της μυικής αναδόμησης!!!!!